#DefendAfrin: Kiireellinen toimintakutsu

Tämä on kansainvälinen kutsu järjestää toimintaa Pohjois-Syyriassa sijaitsevan Afrinin tukemiseksi ja Turkin hyökkäyksen pysäyttämiseksi. Kutsu julkaistiin englanniksi italialaisella Infoaut.org-sivustolla tänään 11. maaliskuuta 2018. Infoaut on italialainen autonominen media. Kutsun kirjoittaja Jacopo kuuluu Infoautin toimituskollektiiviin ja on ollut itse paikan päällä Afrinissa siitä lähtien, kun Turkki aloitti tammikuussa hyökkäyksen Afrinin itsehallintoalueelle.

#DefendAfrin: Kiireellinen toimintakutsu

Tämä on hetki sitten meille toimitettu viesti Jacopolta, Infoaut-sivuston toimittajalta, joka on ollut paikalla Afrinin kantonissa siitä lähtien kun turkkilais-jihadistinen hyökkäys alkoi. Kansainvälisen yhteisön on tärkeää mobilisoida välittömästi aiheen tiimoilta ja rikkoa hiljaisuus Afrinin jatkuvasti huonontuvan tilanteen ympärillä.

Viimeisten tuntien aikana Afrinin tilanne on kärjistynyt entisestään: hyökkäävä Turkin armeija ja sen jihadistijengeistä koostuvat liittolaiset ovat sulkeneet kaupungin usealta puolelta, erityisesti Sheran akselilta. Hyökkääjät ovat 2,5 kilometrin päässä ja uhkaavat suoraan kaupunkia.

Afrinin tilanne jatkuu samana. Tiiviisti pakkautuneita ihmisiä, joista useat ovat tulleet kylistä pakoon sotaa ja pommituksia. Jatkuva puute vedestä, joka johtuu siitä, että jihadistit ja turkkilaisarmeija ottivat haltuunsa Meidanki-padon, katkaisivat vedentoimituksen ja pommittivat pumppaamoja toisissa kylissä. Myös monista perustarpeista on pulaa. Nyt on konkreettinen riski, että tulevina tunteina tilanne kiristyy ja kaupunkiin hyökätään. Jopa tälläkin hetkellä tykistö ja ilmavoimat tulittavat kaupungin reuna-alueita.

TEV-DEM on kehottanut toimimaan nyt kaikkialla ja kokoontumaan kaikille maailman aukioille Afrinin puolustamiseksi, Erdoganin ja hänen jihadistien suunnitteleman Afrinin väestön etnisen puhdistuksen estämiseksi sekä pyytämään lentokieltoaluetta ilmapommitusten estämiseksi, jotka aiheuttavat valtavasti siviilikuolemia. Jos pommitukset yltyvät entisestään ja alkavat osua keskustaan siitä seuraa hirvittävä verilöyly. Toimintaa Afrinin puolustamiseksi tapahtuu useissa eurooppalaisissa kaupungeissa sekä Bashurissa (Irakin Kurdistan).

Kansainvälinen yhteisön hiljaisuus on nyt rikottava, sillä se ummistaa silmänsä Afrinin tapahtumilta. Kaikkia maailman ihmisiä pyydetään nyt toimimaan Afrinin väestön tueksi ja tukemaan vallankumousta Pohjois-Syyriassa sekä vallankumouksen tälle vuosisadalle synnyttämää toivoa ja sen luomaa esimerkkiä vapaasta ja demokraattisesta yhteiskunnasta, jossa useat erilaiset ihmiset voivat elää yhdessä. Rojava tarjoaa myös esimerkin rauhasta koko Syyrialle. Tarvitaan kansannousu Afrinin sekä koko ihmiskunnan toivon puolustamiseksi.

Lisää aiheesta:

Turkin hyökkäys Rojavan vallankumousta vastaan Afrinissa on pysäytettävä!

Eilen Kobane, tänään Afrin

Advertisement